Obišči Edinburgh, mesto zanimivih doživetij!

Edinburgh, Škotska

Nekateri mestu Edinburgh pravijo tudi severne Atene, za druge pa je to čudovito škotsko mesto kar najlepše mesto na svetu. Že to sta dva dovolj dobra razloga za potovanje tja, a v resnici mesto ponuja še veliko več kot le to – je namreč mesto, ki ne ponuja le lepih znamenitosti, ampak tudi različna pestra doživetja, ki vam bodo polepšala potovanje in vas preprosto navdušila! V nadaljevanju si preberite ne le, kaj vse si lahko ogledate v tem lepem škotskem mestu, ampak tudi to, kaj vse nepozabnega in čudovitega lahko tam doživite!

Slikovita srednjeveška in baročna arhitektura

Edinburgh ima čudovito staro mestno jedro, ki je prepleteno z ozkimi in zavitimi uličicami, ki tvorijo zanimiv labirint srednjega veka, skozi katerega boste prišli v novejši, baročni del mesta iz 18. stoletja, kjer boste na vsakem koraku videvali čudovite poglede, mogočne fasade in slikovite stavbe. Idealno za sprehajanje, občudovanje in fotografiranje!

Na vrhu hribčka nad starim mestnim jedrom stoji mogočni grad, ki pa ni edina pomembna in zanimiva zgradba v mestu, ki si jo velja ogledati. Poleg tega si boste lahko ogledali tudi različne palače, med katerimi je najbolj znana Palace of Holyroodhouse, kraljeva rezidenca, katere ogled je obvezen, saj predstavlja popotovanje po zgodovini in seznanjanje z načinom življenja kraljev in kraljic.

Škotske dude in kilti ter bogata kulturna zgodovina

Sprehod skozi mesto je posebno doživetje, če naletite na kakšnega uličnega glasbenika – teh je na ulicah in trgih še posebej veliko poleti, avgusta pa se zberejo celo na festivalu, ki ga ne smete zamuditi. Poleg tega pa vam priporočamo obisk tudi kakšnega drugega festivala, muzeja ali galerije, s katerimi je mesto zelo bogato.

V mestu Edinburgh vas bo zvok dud vas bo spremljal tudi med sprehodom po ulicah
Škotske dude v mestu
Edinburgh

Zvok dud vas bo spremljal tudi med sprehodom po ulicah in občudovanju mesta, tu pa tam pa boste naleteli tudi na kakšnega moškega v kiltu, kar je gotovo še ena znamenitost Škotske.

Skrivnosti Da Vincijeve šifre in romantični parki

Še ena stavba, ki si jo morate nujno ogledati, je skrivnostna Roslinska kapela, ki je bila slavna že poprej, še bolj pa je zaslovela po zaslugi pisatelja Dana Browna in njegove knjige Da Vincijeva šifra – obvezno branje pred potovanjem na Škotsko! Za še bolj romantične duše in ljubitelje narave pa je prava izbira tudi sprehod skozi Holyrood park s slikovitimi ruševinami srednjeveške kapele Sv. Antona in z visokimi klifi, ki ponujajo veličasten pogled na mesto in njegove znamenitosti. 

Dolgodlake krave, viski in Braveheart

Za pravo doživetje Škotske je včasih dovolj obiskati kakšen lokalni pub in se družiti z domačini, ki veljajo za zelo zgovorne in prijazne. Zagotovo vam bodo znali povedati kaj zanimivega o mestu ter vam namigniti, kaj vse si morate ogledati in česa vse ne smete zamuditi. Za res pristno doživetje pa se je po ogledu mesta nujno treba zapeljati na kakšen izlet v njegovo zeleno okolico – tam boste namreč na vsakem koraku srečevali simpatične dolgodlake krave in si ogledali prizorišča, kjer so snemali različne filme – recimo Braveheart, seveda pa se ne pozabite ustaviti tudi v kakšni destilarn viskija, ki jih na škotskem podeželju kar mrgoli.

Objave iz iste kategorije: