Izdelava spletne strani z eko nasveti

Spletne strani

S prijateljico sva se že vrsto let posvečali naravnemu načinu življenja – vsemu od zdrave prehrane do eko načinov čiščenja, brez uporabe kemije. Obe sva bili precej aktivni na najrazličnejših forumih, zato sva se potem, ko so naju različni ljudje pričeli spraševati za nasvete in sva obe pripravili tudi že nekaj člankov za časopise in spletne strani, odločili, da narediva svojo Facebook stran, kjer bova delili svoje znanje.

Izdelava spletne strani


Tega je bilo kar nekaj in izkazalo se je, da bi bilo dobro, da ga tudi nekje na enem mestu objavljava v nekoliko bolj resni obliki, zato je nazadnje padla ideja, da bi bila potrebna izdelava spletne strani z nasveti za eko življenje. Napisali sva torej nekaj člankov, pripravili k njim tudi fotografije, nato pa pričeli iskati nekoga, ki bi nama spletno stran izdelal. In takoj sva ugotovili, da to ni tako preprosta zadeva.

Kakšna spletna stran?

Vsebinsko sva torej približno vedeli, kakšno spletno stran želiva, a ko sva začeli zbirati ponudbe za izdelavo spletnih strani, se je pokazalo, da morava najine zamisli nekoliko bolj razdelati. Kaj vse bova pokrivali? Narediti sva morali načrt strani po kategorijah, da bo izdelovalec vedel, kakšen naj bo meni oziroma, kako so si različne skupine vsebin podrejene. Izdelali sva neke vrste miselni vzorec, na katerega sva dopisovali vse, kar se nama je zdelo pomembno. Tako je nazadnje nastalo kar precej na široko zastavljeno drevo.
Med ponudniki za izdelavo spletne strani je bilo nekaj takšnih, ki bo nama brez težav ustregli, a se je izkazalo, da bi bili stroški za najine žepe tako rekoč astronomski. Nato pa sva naleteli na izvajalca, ki nama je svetoval, kako lahko vsaj na začetku stvari združiva, da bo spletna stran manj obsežna – nenazadnje lahko menije širiva kasneje, ko bo na spletni strani dejansko dovolj vsebin in se bo pri uporabnikih že pokazalo, katere stvari jih zanimajo, in katere ne.

https://www.youtube.com/watch?v=U1S2moaRJR0

Ne bodite prezahtevni!

najina izkušnja je torej dober opomnik, da izdelava spletne strani ne sme biti zastavljena preveč na široko – vsaj ne za začetnika z omejenimi sredstvi. In prav vesela sem, da sva poslušali nasvet. Stran namreč ni startala tako dobro, kot sva si predstavljali, saj ima kar nekaj konkurence, tako med domačimi kot med tujimi stranmi. Je pa res, da obisk raste, torej pričakujeva, da naj bi se denar v roku enega leta počasi začel vračati – in takrat ga bova lahko vložili v izboljšave.

Objave iz iste kategorije: