Kako pravilno namestiti kegerator

Namestitev kegeratorja zahteva nekaj osnovnih orodij, kot so komplet nastavljivih ključev, izvijač in sveder z krožnim nastavkov za predelavo hladilnika. CO2 jeklenko lahko namestite v hladilnik, če je dovolj prostora ali postavite zunaj hladilnika in pritrdite na svoje mesto.

V razdeljevalnik piva lahko pretvorite tudi zamrzovalno omaro s krmilno enoto za termostat. Ta nastavitev je znana kot »keezer«. Prednost je, da boste zagotovo dobili dovolj hladno temperaturo za točenje piva (nekje okoli 0-3 stopinj Celzija) in ponavadi ima več prostora kot hladilnik, kar omogoča shranjevanje in razdeljevanje več sodčkov.

Pomanjkljivost je ta, da boste morali prilagoditi termostat, saj ne želite imeti zamrznjenih sodčkov. Sodčke boste morali tudi dvigniti čez steno zamrzovalnika. To pretvorbo lahko dosežete s kompletom za kegeratorje ali pa zgradite podaljšek na vrhu zamrzovalnika, kamor namestite vrata in pipe.

Konfiguracija

Kegeratorji so na splošno zasnovani za uporabo s pivskimi sodi, vendar so vedno bolj priljubljeni pri razdeljevanju drugih vrst pijač, predvsem vina, hladne kuhane kave, kambuče in sodavice. Sodčke za domačo uporabo lahko napolnite s katero koli tekočino, zaprete pod pritiskom in točite s kegeratorjem. Različne vrste tekočin zahtevajo različne spremembe sistema razdeljevanja. Vino in hladno kuhana kava uporabljajo mešanico CO2 / dušik, da sodčke zaprejo pod pritiskom.

Te vrste pijač prav tako zahtevajo konstanten stik nerjavečega jekla z okovjem sistema za razdeljevanje, ker lahko večja vsebnost kisline razjeda kromirano medenino, ki se običajno nahaja v sistemih za razdeljevanje. Morda boste morali zamenjati cevi za pivo s silikonsko cevjo za vina, pri kateri je manjša verjetnost, da pride do mešanja okusov. V številnih večjih mestih kavarne in vinarne ponujajo svoje izdelke v komercialnih sodčkih, ki so namenjeni za uporabo v kegeratorju. Če to ni na voljo, lahko še vedno sodčke z domačim varivom napolnite sami.

Za točenje Guinnessa ali drugih dušikovih piv iz kegeratorja Versonel VSL155TDSS je potrebna močna pipa, regulator dušika in rezervoar za dušik. Pipa ima v sebi omejevalnik. Potiskanje piva skozi omejevalnik ustvari bogato in kremasto tekočino, po kateri so znana nitro piva. Potreben je regulator dušika ali adapter za CO2 / dušik in mora biti nastavljen na 30 psi. Rezervoarji za dušik so napolnjeni z mešanico 75% dušika in 25% CO2, ki se imenuje mešani plin ali pivski plin.

Objave iz iste kategorije: