Okolju prijazne led žarnice z dolgo življenjsko dobo

Halogenske in klasične žarnice z žarilno nitko so stvar preteklosti. Nove LED žarnice imajo veliko daljšo življenjsko dobo in svetilnost. Ker večino električne energije porabijo za svetenje in manj za segrevanje, obenem porabijo manj električne energije. Za primerjavo s klasično svetilko, so kar 80 odstotkov manjši porabnik energije. Življenjska doba se giba med 10.000 do 20.000 ur, kar znatno presega življenjsko dobo klasične izvedbe z žarilno nitko. Za razliko od ostalih, so LED žarnice bolj odporne na pogoste vklope in izklope.

Odpornost na vsakodnevno uporabo

Tako klasične, kot tudi led žarnice, uporabljamo na dnevni rabi. Za razliko od klasičnih, so led žarnice bolj odporne na pogoste vklope in izklope. Imajo kar desetkrat daljšo življenjsko dobo. Ne glede na pogostost vklopov in izklopov, ne prihaja do manjše svetilnosti ali slabšega delovanja. Večina novejših modelov zdrži tudi 20.000 ali več ur. Z daljšo uporabo se ne znižuje svetilnost, kot pri ostalih izdelkih. Ne glede na to, ali se uporabljajo v notranjih ali zunanjih prostorih ter ali jih uporabljajo odrasli ali otroci, imajo izdelki izjemno dolgo življenjsko dobo ter odlično uporabno vrednost.

Kako lahko led žarnice optično povečajo prostor?

Taktično porazdeljena svetila po prostoru, slednjega optično povečajo. Razporedimo jih lahko na strop, stene ali na različne predmete. Priporočljivo je, da jih damo okoli televizijskega zaslona, okoli ogledal ali pa jih preprosto usmerimo iz nasprotne strani sobe neposredno v ogledalo. Na ta način se svetloba odbija od samega ogledala in pričara videz okna oziroma širšega prostora. Bolj intimno vzdušje lahko ustvarimo tudi z usmerjanjem žarnic proti tlom. Na ta način pridobimo pridušeno svetlobo, ki pričara pravo romantično atmosfero.

Razlogi za nakup LED žarnice

Žarnice nudijo takojšnjo 100 odstotno svetilnost, brez čakanja ali brez dodatnega segrevanja. Med delovanjem ne prihaja do izgube svetilnosti ali utripanja. Obenem tudi ne oddajajo UV žarčenja ali škodljive svetlobe. Pri nakupu lahko izbiramo barvo svetlobe in sicer izbiramo med rumeno in belo svetlobo ter intenzivnostjo svetenja. So enostavne za vgradnjo ali zamenjavo ter ne potrebujejo dodatnega vzdrževanja.

Če pa se odločate o nakupu avto žarnice pa si le preberite naš članek na to temo.

Objave iz iste kategorije: