Izberite spletni strežnik

Vsako podjetje bi si želelo znižati stroške svojega poslovanja, vendar pa z razvojem podjetja in njegovo rastjo navadno tudi stroški naraščajo. Če sorazmerno narašča tudi dobiček, potem s tem ne bi smelo biti nobenih težav, kljub temu pa si prav vsak lastnik podjetja želi, da bi bili stroški poslovanja čim manjši in da bi lahko čim večji del dohodka spremenil v dobiček.
spletni strežnik
Eden od večjih stroškov za podjetje predstavlja tudi nakup in vzdrževanje računalnikov, omrežij in vsega, kar je povezano s tem področjem, k čemur spada tudi nakup in vzdrževanje strežnikov, kar lahko predstavlja zelo veliko investicijo. Pri tem pa veliko podjetnikov ne ve, da se lahko odločijo za cenejši spletni strežnik, ki lahko nadomesti običajne strežnike.

Kaj je spletni strežnik?

gostovanje-spletnih-strani

Spletni strežnik je strežnik, ki ga uporabnik nima pri sebi v fizični obliki, temveč do njega dostopa virtualno. To pomeni, da mu ni treba investirati denarja v drago računalniško opremo oziroma drag strežnik, ki stane zelo veliko, temveč vsak mesec plača precej nizko naročnino za najem spletnega strežnika oziroma tako imenovano virtualno gostovanje.

Ugodnejša in enostavnejša rešitev

Virtualni ali spletni strežnik predstavlja ugodno in enostavno rešitev za vsa podjetja, ki bi potrebovala lasten strežnik, vendar pa si tega ne morejo privoščiti. Takšen strežnik v virtualni obliki omogoča enake funkcionalnosti kot običajni strežnik, le da je njegova uporaba občutno cenejša.
V primeru, da ste v vašem podjetju ugotovili, da potrebujete strežnik, potem premislite, če se vam splača vlagati v nakup nove opreme ali pa bi se raje odločili za spletni strežnik oziroma za virtualno gostovanje. Iz finančnega vidika se vam slednje gotovo bolj splača, prav finančni vidik pa je pri poslovanju velikokrat tisti, ki prevlada. Vendar pa pri tej odločitvi ne gre le za finančni vidik, temveč tudi za to, da je virtualno gostovanje za podjetje bolj enostavna rešitev.


Pri strežniku v fizični obliki je treba namreč priskrbeti prostor zanj ter ves čas z vzdrževanjem skrbeti tudi za njegovo nemoteno delovanje, za kar podjetje potrebuje lasten tehnični kader oziroma zunanje izvajalce s tega področja. To prinese dodatne stroške ter odgovornost pri reševanju morebitnih težav, medtem ko pri izbiri strežnika v virtualni obliki teh skrbi ni, zato je to zagotovo bolj enostavna možnost.

Objave iz iste kategorije: