Kakšna platišča izbrati?

Alu platišča so lahka, obstojna in med vozniki tudi zelo, zelo priljubljena. Če malo pogledate naokrog, boste ugotovili, da so nameščena na veliko vozil. Marsikdo jih ceni tudi zaradi njihovega videza, saj polepšajo izgled avtomobila in ga naredijo bolj vizualno zanimivega. Hkrati pa omogočajo dobro zaščito. Seveda pa obstajajo tudi druge opcije in materiali, med katerimi lahko izbirate. Nekateri se tako odločijo za plastiko, drugi pa izberejo kovinska oziroma jeklena platišča. To pomeni, da imate na voljo več možnosti ter da lahko vsak najde ustrezno varianto glede na svoje želje in potrebe.

Platišča za lep videz in zaščito

Kovinska ali alu platišča imajo več funkcij. V prvi vrsti imajo seveda zaščitno funkcijo, zaradi česar je pomembno, da so narejena iz čim bolj odpornega in trpežnega materiala, ki dobro prenaša različne zunanje dejavnike. Takšen material je zagotovo jeklo, pa tudi aluminij ali različne zelo trpežne vrste plastike, ki se včasih tudi uporabljajo za njihovo izdelavo, čeravno to še ni prav pogosto in se zanje ne odloča še veliko voznikov. Jeklo in aluminij med materiali zagotovo še vedno prednjačita, saj imata vse tiste lastnosti, ki so nujne za to, da so platišča funkcionalna in da nudijo ustrezno zaščito.

Njihova druga funkcija pa je lepšanje videza avtomobila, kar je tudi glavni razlog, zakaj se vozniki odločajo za alu platišča, ki omogočajo ne le zadostno zaščito, ampak hkrati tudi polepšajo avtomobil. Če torej želite, da bi bil vaš avto lepega videza, izberite alu platišča! Tako bo vaš avto veliko lepši oziroma bolj zanimiv na pogled.

Kovinska oziroma jeklena platišča

Eno od možnosti predstavljajo kovinska oziroma jeklena platišča. So nadvse robustna in vzdržljiva, kar je tudi glavni razlog, zakaj so tako razširjena med vozniki. Med vsemi vrstami se namreč uporabljajo najbolj pogosto in so najbolj klasična izbira. Hkrati pa tudi najcenejša, kar je še en razlog več za njihovo priljubljenost med vozniki avtomobilov tako v Sloveniji kot po svetu.

Z njimi je zadovoljnih veliko voznikov avtomobilov, ki sploh ne razmišljajo o kakšni drugi opciji, saj jim jeklena platišča več kot odlično služijo. Zelo dobro se obnesejo tudi pozimi, saj so zelo odporna in jim praktično nič ne pride do živega. Pozimi je namreč na cesti ne le sneg, ampak tudi sol za posipanje cest, ki lahko razžre nekatere materiale, ter različni drobni kamenčki in pesek, ki lahko na avtomobilu pustijo določene poškodbe. Jeklo je na vse našteto zelo odporno, zato jeklena platišča brez težav uporabljate tudi v zimskih mesecih oziroma jih imate lahko na avtu nameščene kar celo leto.

Zakaj izbrati alu platišča?

Alu platišča imajo kar nekaj prednosti. V poletnih mesecih jih lahko uporabljate popolnoma brez skrbi, medtem ko jih pozimi marsikdo sname, saj ne želi, da bi na njih nastale različne mikro poškodbe zaradi soli, vlage, snega, peska, kamenčkov itd. Te se res lahko pojavijo, vendar niso tako pogoste oziroma so tako majhne, da jih opazijo le najbolj natančni vozniki, ki jim je videz njihovega avtomobila zelo pomemben. Drugi pa alu platišča uporabljajo tudi pozimi in s tem nimajo nobenih težav.

Kje kupiti platišča za avto?

Kovinska ali alu platišča lahko kupite marsikje. Cene so lahko zelo različne, zato se pred nakupom splača preveriti, za kakšno kvaliteto gre. Alu platišča so načeloma precej dražja, vendar pa se da najti tudi cenejše modele. Če pobrskate po spletu, kje vse se dobijo avtodeli online, boste našli obilo različnih možnosti. Med drugim boste našli tudi spletno trgovino silux.si, ki ima veliko izbiro različnih variant, hitro dostavo in ugodne cene.

Najugodnejši avtodeli online

Tam, kjer se kupijo najbolj ugodni avtodeli online, se lahko kupijo tudi najugodnejša kovinska ali alu platišča. Torej sedaj veste, na kateri naslov morate oditi, če želite kupiti recimo alu platišča po nižji ceni in tako še malo privarčevati. Poleg tega pa imajo na voljo zelo veliko različnih variant odličnega izgleda, s katerimi bo vaš avto dobil novo, svežo preobleko. Kljub nizki ceni gre torej za kakovostno izdelana alu platišča lepega izgleda. Seveda pa imajo na zalogi tudi različna jeklena platišča v številnih dimenzijah in izvedbah, ki so cenejša kot alu platišča, vaš avto pa bodo ravno tako dobro zaščitila.

Avto kozmetika. Sijoč videz vašega avtomobila in zaščito pred zunanjimi vremenskimi vplivi lahko dosežete z rednim nanašanjem tekočega voska. Preberi več …

Objave iz iste kategorije: