Motoristična oprema od glave do pet

Motoristična oprema je pomembna za vsakega motorista, saj omogoča udobno in varno vožnjo z motornim kolesom. Voznik potrebuje za vožnjo moto oblačila, ki so izdelana posebej za motoriste. To pomeni, da so na določenih delih ustrezno ojačana, zato da v primeru padca preprečijo poškodbe. Poleg varnosti pa moto oblačila nudijo širok izbor dodatkov in barv, zato da jih lahko motorist uskladi z barvo motornega kolesa. 

Voznik se mora za vožnjo opremiti tudi s čelado, ki v primerih padcev preprečuje resnejše poškodbe glave. Za motorista je pomembna tudi izbira škornjev oziroma obutve v različnih stilih in za različen tip vožnje. Dodatna oprema za sam motor pa zajema potovalne kovčke, navigacijo in drugo. 

Moto oblačila in izbira čelade 

Pri vožnji z motorjem so najpomembnejše čelade, ki skrbijo za varnost. Na voljo so tako integralne, preklopne, jet in moto kros čelade. Izbira je odvisna od načina vožnje in potrebe po varnosti. Motoristična oprema pa je sestavljena tudi iz moto oblačil, kot so: 

  • Moto hlače in jakne iz tekstila ali usnja 
  • Kombinezoni 
  • Zaščitna moto oblačila, ki dodatno ščitijo določene predele na telesu 
  • Oblačila za vožnjo v dežju in ponoči 

Škornji in obutev za motoriste 

Obutev za motoriste mora nuditi dovolj opore in stabilnosti v gležnjih. Prav tako se morajo čevlji prilagajati nogi, zato da med vožnjo ne tiščijo. Dobro je izbrati takšne škornje, ki so vodoodporni, zato da noge niso mokre, če motoriste med vožnjo ujame dež. Sicer pa je motoristična oprema v sklopu obutve razdeljena na več različnih vrst škornjev, kot so: 

  • Urbana obutev za vožnjo po mestu 
  • Touring moto škornji za daljše relacije 
  • Usnjeni škornji za voznike čoperjev
  • Visoki moto kros škornji
  • Šporni škornji za voznike hitrih in športnih motorjev  

Kovčki kot dodatna moto oprema 

Vozniki lahko na svoja motorna kolesa namestijo različne kovčke za shranjevanje predmetov. Kovčki pa so še posebej uporabni za daljša potovanja. Moto kovčki so lahko nameščeni ob straneh motorja ali pa na zadnjem delu. Ker nekateri motorji nimajo vgrajenih nosilcev, je potrebno kupiti tudi nosilne sisteme in pritrdilne trakove za kovčke. 

Široka ponudba motoristične opreme je na voljo za nakup v spletni moto trgovini Yogi. Tu lahko najdete moto oblačila različnih priznanih blagovnih znamk, moto obutev, čelade in dodatno opremo, kot so kovčki. Nudijo pa tudi širok spekter nadomestnih in rezervnih delov za motorna kolesa. 

Pomen kakovostnega avtomobilskega ogledala. Namen ogledala za avto je odsev aktivnosti,ki se dogajajo okoli našega vozila. Preberi več …

Objave iz iste kategorije: