Udobna, prijetna in varna vožnja z motorjem

motoristični kovčki

Ko se zunaj pojavijo prvi toplejši spomladanski žarki, se navadno s tem prebudi še adrenalin na prostem. Ljubitelji jeklenih konjičkov na dveh kolesih iz garaž pripeljejo motor, ki ga morajo najprej temeljito očistiti in se dovolj dobro pripraviti na vožnjo z njim.

Da je vožnja z motorjem lahko sploh dovolj prijetna, udobna in seveda tudi varna, mora zato v veliki meri poskrbeti kar motorist sam. Nekatera motoristična oprema je seveda nujna, druga pa se zgolj priporoča. Čeprav se na prvi pogled morda za koga ne zdi, med osnovno opremo zagotovo sodijo tudi motoristične rokavice.

Nujna motoristična oprema

Če bi samo na hitro pokukali na seznam nujno potrebne oprema za motoristično vožnjo, bi na njem daleč na vrhu bila čelada za motor. Z njo se dobro zaščiti glavo, menjati pa jo je potrebno na vsakih pet let. S takšnim kosom je treba ves čas ravnati previdno, saj se lahko ob prav vsakem morebitnem padcu poškoduje in tako izgubi svoje funkcije.

motoristične rokavice v široki ponudbi
Motoristične rokavice so na voljo v različnih dolžinah in stilih. Izbirate lahko med visokimi in nizkimi rokavicami, tekstilnimi in usnjenimi, vodoodpornimi, zračnimi za vroče poletne dneve in podloženimi rokavicami, ki so primerne za vožnjo pozimi. V ponudbi so tudi rokavice z različnimi ščitniki v različnih materialih kot so karbonska vlakna in titan.

Izjemno pomemben kos je tudi motoristična jakna. To je oprema, brez katere motorist sploh ne bi smel sesti na motor. Takšen kos sodi med zaščitna oblačila, ki imajo za varnost in udobje na cesti še posebej pomembno vlogo. Pametno je poseči po kakovostni moto jakni, ki vključuje posebne ščitnike za ramena, komolce, hrbet oziroma za prsni koš.

5 najboljših motorističnih rokavic pod 50 USD

In če ste že kdaj padli z motorja, potem zagotovo veste, kako zelo pomembne so tudi motoristične rokavice. Roke so namreč prva okončina, s pomočjo katere lovite svoje ravnotežje in se nanje tudi najprej ujamete.

Nadlajujte z branjem članka s klikom na povezavo: https://bencin.si/udobna-prijetna-in-varna-voznja-z-motorjem/

Objave iz iste kategorije: