Motoristični škornji ščitijo in varujejo noge

Novi materiali za motoristične čevlje

Na trgu so vam na voljo povsem novi materiali, iz katerih so izdelani škornji za motor. So udobnejši in takšni, ki dobro dihajo, ter oblikovani po zadnjih načelih mode. Sicer pa je moto obutev na sploh zelo raznolika ter strogo ločena glede na namembnost.

Ključna naloga motorističnih čevljev je, da ščitijo vaše prste, podplate ter varujejo gležnje in grejejo noge. Če ste v finančni stiski, so v tem primeru dobrodošli kar vojaški škornji, ki so daleč najboljša izbira. So namreč usnjeni, visoki, imajo povsem nedrseč gumijast podplat, prav tako so udobni za celodnevno hojo. Na sploh vas bodo kakovostnejši čevlji za motor stali nekje med 90 in 140 evri. Za 200 evrov pa lahko že dobite vrhunsko obutev za motor.

Motocross oprema kot izjemno pomemben dejavnik varnosti voznika

Pred nami so lepi in sončni vikendi, kar na ceste privabi tudi številne motoriste. Ti spadajo med najbolj ranljive udeležence v prometu. Za svojo varnost v največji meri lahko poskrbijo kar sami, in sicer s primerno izbrano zaščitno motoristično opremo ter brezhibnim vozilom.

Kvalitetna motocross oprema vključuje kar nekaj različnih kosov, nekateri od njih pa so obvezni. Poleg zaščitnih motorističnih oblačil je zaščitna motoristična čelada izjemno pomemben dejavnik pri varnosti voznika ter potnika na motornem kolesu.

Ključne naloge zaščitnih oblačil za motoriste

Zaščitna motocross oprema nudi vozniku ter potniku v primeru prometne nesreče oziroma med padcem dodatno zaščito pred poškodbami. Prav tako voznika ter potnika učinkovito varuje pred vetrom in še drugimi manj ugodnimi vremenskimi vplivi, kot so na primer dež, nizke temperature.

Objave iz iste kategorije: