Vsa potrebna zimska oprema v vašem konjičku

Pred zimsko sezono morajo vozniki prav dobro premisliti, v kakšno zimsko opremo je treba investirati, da bo zima minila brez zapletov. Vožnja v zimskih razmerah terja nekaj znanja in veščin voznika, pa tudi pravilno zimsko opremo jeklenega konjička. Zato še pred začetkom zime, prisotne organizacije in službe, vestno opozarjajo voznike na pravilno opremo v vozilu. Med najbolj pomembno zimsko opremo spadajo prav zimske pnevmatike in avtomobilske verige.

Nato pa tudi razne zložljive lopate, spreji za odmrzovanje stekel, drsala za led, tekočina za stekla proti zmrzovanju in podobno. Poleg zgoraj omenjenih pripomočkov, pa se čedalje bolj priporoča tudi kakšna topla odeja in rokavice za voznika. Rokavice so izjemno pomembne, prav zaradi pritrjevanja avtomobilskih verig. Ob zelo nizkih temperaturah je v slabih vremenskih pogojih avtomobilske verige povsem drugače pritrditi kot na suhem v garaži. Običajno imamo občutek, da nam prsti omrtvijo in čutimo bolečino v rokah zaradi mraza. Prav zato se zelo priporoča, da imajo vozniki v zimskem času tudi rokavice med ostalo zimsko opremo.

Z verigami varno v snežne razmere

Avtomobilske verige so obvezne za vse, ki nimajo zimskih pnevmatik na svojih jeklenih konjičkih. A priporočljive so tudi za tiste voznike, ki imajo zimske pnevmatike, a se podajo v bolj zimske razmere – z veliko snega. Z avtomobilskimi verigami lahko preprečimo marsikatero zadrego na cestah v zimskih razmerah. Prav tako pa nas lahko sneg tudi preseneti. Vremenske napovedi so sicer točne, a prav 100 % zanesljive pa vendarle niso.

Ko ne moremo ostati doma

Nekaterim potem se tudi v zimskih razmerah ne moremo izogniti, zato je smiselno, da se nanje čim bolje pripravimo. Vedno spremljamo razmere na cestah, ali preko spleta ali preko radia. V vozilu pa imamo vedno dovolj goriva in vse potrebne pripomočke, da nam ne bo prav nič hudega, kljub slabo spluženim in posipanim cestam.

Potrebno jih je znati namestiti

Da bomo lahko ustrezno izkoristili avtomobilske verige, pa moramo kupiti pravo velikost le-teh in jih tudi znati pravilno namestiti. Priporočamo, da avtomobilske verige namestite kdaj na varnem in toplem, ter tako pridobite ustrezno znanje, da jih boste lahko namestili tudi, ko ji boste zares potrebovali.

V zimski sezoni pa vam pridejo prav tudi strešni nosilci za smuči.Več o njih v članku.

Objave iz iste kategorije: