Pravi žar mojster potrebuje kvaliteten pribor za roštilj

Sezone žara še ni konec! Izkoristite še zadnje lepe sončne jesenske dni ter si privoščite pravo žar zabavo. Resnični žar mojster za peko potrebuje veliko različnih dodatkov za žar, s katerimi ustvari mesne poslastice. Predstavljajte si ravno prav pečeno meso, ki je hrustljavo navzven, notri pa sočno. Ravno prav pečen kos je izjemno težko zapeči. Povečini to uspe le posameznikom, ki imajo veliko prakse. Delo si boste vsekakor olajšali s pravo kvalitetno žar opremo, ki bo peko olajšala in pospešila.

Pripomočki vsakega mojstra

Vsak žar mojster potrebuje kvalitetni in vzdržljiv pribor za roštilj. Komplet mora vsebovati različne nože za rezanje in pripravo mesa. Potrebujete tudi leseno ali plastično desko za oblikovanje čevapčičev in pleskavic. Nadalje potrebujete kvaliteten žar na oglje, elektriko ali na plin. Različna vrsta roštilja ustvarja različne okuse mesa. Električni in plinski modeli povečini ustvarjajo podoben okus, medtem, ko žar na oglje ustvari edinstven dimljen okus. Odličen je za pripravo večjih in debelejših zrezkov, perutničk in ražnjičev.

Dodatne plošče in posode

Med pribor za roštilj štejemo tudi različne dodatne nastavke in plošče. Slednje namestimo nad odprt ogenj ali nad gorilnik in počasi pripravljamo hrano. Velikokrat posamezniki kupijo plošče, ko nimajo prostora za shranjevanje večjih žarov. Plošče enostavno namestijo nad odprt ogenj in pričarajo pravi klasični okus počasi pečene hrane. Na žar na oglje je možno namestiti tudi različne košare in žičnate podpore za pečenje hrane na manjšem ognju. Žičnati pribor za žar je odličen za peko rib in zelenjave, ki bi drugače ob visokih temperaturah razpadle.

Ideja za darilo

V kolikor se sami ne ukvarjate s pečenjem na žaru, pa lahko pribor za roštilj podarite kot darilo. Kupite na primer celoten set pribora za žar, ki vključuje čopič, vilice, lopatko, obračalne klešče in druge pripomočke.

Najlepši seti so na voljo tudi v posebnih aluminijastih kovčkih za shranjevanje. dodatno dokupite tudi podlogo za žar, pekač za pico, vok ali pa litoželezno posodo za žar. Vsi našteti pripomočki bodo popestrili vsak piknik, saj bo slavljenec lahko pripravljal hrano na tisoč in en način.

Preberite si še članek o tekočem gnojilu za rastline General Hydroponics.

Sistemi za zalivanje. S sodobnim namakalnim sistemom lahko čas, ki ga porabite za zalivanje, spremenite v prosti čas, po želji pa lahko tudi upravljate namakanje celotnega vrta. Preberite več …

Objave iz iste kategorije: