Pozdravite želodec z refluks dieto brez obiska zdravnika

Vsakodnevni stres, hitra prehrana in premalo telesne aktivnosti negativno vplivajo na našo prebavo. Negativni učinki se najbolj kažejo na našem želodcu. V kolikor imate katerega od sledečih simptomov, je čas za refluks dieto za zdravljenje želodca:

  • Pekoč občutek v želodcu,
  • Težave pri požiranju,
  • Slab zadah,
  • Moteč in dolgotrajen kašelj, predvsem ponoči,
  • Razjede v ustih, 
  • Slab in grenak okus v ustih.

Spremenite prehrano in dodajte zdrava živila 

Prvi korak refluks diete je sprememba načina prehranjevanja.  Najprej povečajte  število dnevnih obrokov na najmanj pet. Prednost te vrste diete je v tem, da se ne odpovedujete količini zaužite hrane in se ne stradate. Vnašate pa zdravo sadje, kot so jabolka, hruške in banane, zelenjavo kot so korenje, repa, pastinak in brokoli ter žitarice, meso in mlečne izdelke. Pri refluks dieti izločate mastno in začinjeno hrano, alkohol in kavo, dodajate pa zdrava živila. 

Dodajanje kvalitetnih olj in probiotikov v prehrano

V prehrano dodajte tudi kvalitetno hladno stiskano oljčno ali kokosovo olje. Oba pospešujeta presnovo in prebavo ter blagodejno vplivata na črevesno floro. Dodajte tudi probiotike, ki bodo zaščitili vaš prebavni trakt in izboljšali vaše zdravstveno stanje. Pripomogli bodo tudi k izboljšanju počutja in pridobivanju več energije za vsakodnevne dejavnosti. Prek spleta lahko kupite tudi probiotične kapsule z 20 probiotičnih bakterij, ki  dokazano negujejo in obnavljajo črevesni trakt. 

Povečajte telesno aktivnost in povečajte število ur spanca

Zgago, refluks, bolečine v želodcu in druge bolezni prebavil povzročata stres in hiter način življenja. Pri refluks dieti morate svojemu telesu privoščiti dovolj kvalitetnega spanca. Povečati pa morate tudi telesno aktivnost. Pri tem vaše telo potrebuje vsaj pol ure telesne aktivnosti na dan, ki pospeši vaš srčni utrip.

Stres negativno vpliva na vaš želodec in prebavo

Največji razlog za nastanek hujših zdravstvenih težav je vsekakor stres. Stresni hormon, ki se izloča zaradi vsakodnevnih pritiskov, negativno vpliva na vse vaše notranje organe. Najbolj pa prizadene srce in prebavni trakt.  Prava rešitev teh težav je refluks dieta, ki vas prisili, da se bolje prehranjujete, telesu privoščite dovolj spanca in se dovolj gibate. Na ta način hitro izboljšate telesno formo, oblikujete telo in izgubite odvečno težo. Po izgubi teže se boste bolje počutili, imeli boste več energije, posledično pa boste bolj odporni na bolezni prebavil.

Objave iz iste kategorije: