Zunanji trdi disk – kako ga primerno izbrati

Vemo, da je v tem hipu na področju računalništva še zlasti priljubljeno shranjevanje podatkov v oblaku. Kljub temu pa se še vedno izjemno veliko ljudi odloča za dodatne varnostne kopije, ki so v obliki zunanjih diskov. Pri nakupu slednjega pa je seveda potrebno paziti na kar nekaj dejavnikov, kot na primer na kapaciteto prostora, hitrost prenosa, trpežnost. Kako torej izbrati dovolj primeren zunanji trdi disk?

Pomen varnostne kopije

Varnostno kopijo nam torej lahko omogoči primerno izbrani zunanji trdi disk. Toda, zakaj sploh imeti varnostno kopijo oziroma uporabljati takšen disk, ko pa je shranjevanje v oblaku tako moderno in priročno? S tem si namreč omogočimo varnost najbolj pomembnih informacij, in to ne glede na to, kaj se zgodi z našo napravo oziroma internetno povezavo.

Z varnostno kopijo na zunanjem trdem disku omogočimo varnost najbolj pomembnih informacij.
Naredite varnostno kopijo podatkov, ki jih hrani vaš namizni računalnik.

Izjemno pogosta pa tudi pametna praksa je torej, da imamo podatke shranjene tudi na zunanjem disku. Oblak pa tako uporabljamo kot sekundarni vir shranjevanja.

Kapaciteta prosta na zunanjem trdem disku

Lahko trdimo, da je za shranjevanje podatkov na zunanjem trdem disku kapaciteta ena od najbolj pomembnih lastnosti. Kako pa naj torej vemo, kolikšna je optimalna velikost, ki jo potrebujemo za shranjevanje? To je seveda odvisno predvsem od naših potreb.

Kako izbrati ustrezno napravo za shranjevanje podatkov?

Če na primer želimo imeti napravo, ki je dovolj učinkovita za prenašanje fotografij, filmov in drugih vsebin z ene na drugo napravo, potem je srednje cenovni trdi zunanji disk daleč najboljša izbira. Po kapaciteti največji med njimi gladko presežejo velikosti 2 TB, a so lahko sploh hitrejši med njimi že precej dragi.

Preberite več: https://www.xn--raunalniki-njb.eu/zunanji-trdi-disk-kako-ga-primerno-izbrati/

Objave iz iste kategorije: