Kako oblikovati in izdelati spletno trgovino z odlicno navigacijo

Navigacija deluje enako kot delujejo napisi v trgovinah. Enostavno vas pripeljejo, do izdelkov, katere želite kupiti. Vendar občasno te napisi niso dovolj jasno napisani in vas ne pripeljejo do pravih izdelkov, zato je pomembno izdelati dobro navigacijo na vaši spletni trgovini.
Če informacije niso organizirane tako kot obiskovalci pričakujejo, potem se lahko zgodi, da nikoli ne bodo našli tisto kar iščejo, ne glede na to kako dobro vsebino imate. V nobenem primeru si ne smete privoščiti, da obiskovalci vaše spletne strani ne morejo oziroma s težka pregledajo vašo spletno trgovino zaradi nepreglednosti in slabo organizirane navigacije.

Pomembne povezave naj bodo tam, kjer ljudje pricakujejo, da bodo. Izdelajte horizontalno navigacijo na vrhu spletne strani in pomagajte si s podmeniji v smislu spuscanja.

Pri izdelavi spletnih straneh vedno poskrbite, da je glavna navigacija vidna na vseh straneh, kot tudi poskrbite za trenutno lokacijo na spletni strani, angl. »breadcrumb« (npr. Domov -> O nas -> Vizija), da se obiskovalci dobro znajdejo na vasi spletni strani. V vsebini tudi dodajte povezave na druge clanke oziroma vsebine, katere se med seboj povezujejo. Izdelava spletnih trgovin morda le ni tako preprosta?

Preberite tudi kateri so najboljši tablični računalniki.

Katere barve ozadja so najbolj primerne za spletno stran?

Raziskave o izdelavi spletnih straneh so pokazale, da crni tekst na belem ozadje deluje najbolje, ker smo ze od nekdaj navajeni brati v tem konceptu (knjige, casopisi, itd.), zaslon pa je le drugacna oblika papirja.

Slike so v naravi raznobarvne, zato je veliko verjetnosti, da bo barva pisave prekrita z barvo ozadja (iste barve) in v tem primeru je skoraj nemogoce prebrati vsebino spletne strani, kar pomeni, da boste odganjali potencialne stranke. V primeru, da mora biti slika uporabljena za ozadje spletne strani potem le ta ne sme motiti berljivost pisave.

Pogosto izdelava spletnih trgovin je v praksi, najboljša izbira barv ozadja je ena barva ali prehod iz svetle barve v malenkost temnejšo barvo.

Preberite si še o tem, kako poteka vremenska napoved.

Objave iz iste kategorije: