Rešitve za poškodovano steklo za telefon

Sodobni telefoni so zelo dobro pripravljeni na razne obremenitve, tudi na padce in udarce. Vseeno pa se lahko hitro zgodi, da pride do kakšne nezgode in se pojavijo tudi poškodbe.

Posebej neugodne so poškodbe zaslona oziroma stekla na zaslonu, prav steklo za telefon nam namreč omogoča upravljanje in uporabo naprave. Zato je pametno takšne poškodbe že preventivno preprečiti, v primeru težav pa imamo na voljo tudi druge možnosti za popravilo oziroma zamenjavo.

Poleg tega moramo biti pozorni še na druge dele telefona, ki so prav tako izpostavljeni nekaterim tveganjem. Hitro pride tudi do poškodb ohišja, omenimo še možnost vdora vode in prahu. Vse to so težave, ki jih po navadi naslovimo s prilagojeno zaščitno opremo.

Zaščita za steklo za telefon

Najbolj učinkovita bo preventiva, da nam sploh ne bo treba iskati kakšnih posebnih storitev za popravila. Tu imamo na voljo dobro zaščito za steklo za telefon, tako da lahko pričakujemo izvrsten rezultat.

Pravzaprav se lahko odločamo med različnimi izvedbami takšne zaščite. Nad zaslonom ima vsak telefon že nameščeno zaščitno steklo, ki ga lahko še nadgradimo oziroma dopolnimo, možna pa je tudi menjava stekla, če imamo z njim kakšne težave. A za preventivo to ni potrebno, raje steklo samo dopolnimo z drugo opremo.

Ena zelo elegantna možnost je zaščita stekla z dodatno zaščitno folijo, včasih pa se lahko na steklo namesti tudi tanka plast trde plastike. Tako preprečimo praskanje in drgnjenje pri prenašanju telefona v žepu, prav tako zaščitimo steklo za telefon v primeru padcev in udarcev.

Gre sicer za osnovno zaščito, a že lahko pričakujemo kar dober efekt. Poleg tega so te opcije zelo elegantne in ne kvarijo podobe telefona, tudi ne motijo uporabe, če ne posegamo ravno po kakšnih debelih plastičnih kosih.

Steklo za telefon ima pomembno funkcijo, zato moramo nanj paziti

A prav tako priljubljene so druge možnosti zaščite. Značilni so recimo etuiji, izdelani iz silikona. Ti so precej preprosti in dokaj elegantni, vseeno pa že ponujajo odlično zaščito tudi v primeru kakšnih večjih mehanskih obremenitev. Telefon bo recimo na varnem ob padcih in udarcih. Res pa je, da tak etui bolje ščiti ohišje kot steklo za telefon, zaslon je še vedno precej izpostavljen.

Za res celovito zaščito se splača izbrati torbico, ki se lahko povsem zapre. Tako bo tudi zaslon telefona varno skrit pred okoljem, tudi v primeru padcev ne bomotvegali velikih poškodb.

Takšne torbice pogosto ponujajo še nekatere druge funkcije, omogočajo lažje prenašanje, shranimo lahko tudi kakšne drobnarije, na primer denar in kartice. Navsezadnje pa gre omeniti še to, da lahko z izbiro lične torbice polepšamo tudi izgled mobilnika.

Domiselne možnosti zaščite za steklo za telefon

Ponudba je tu precej pestra, saj je po takšni opremi veliko povpraševanja. Izbiramo predvsem tiste kose, ki se lepo skladajo z našim mobilnikom. Seveda se moramo prepričati, da bo oprema ustrezala našemu modelu in da bo dobro zaščitila ohišje in steklo za telefon.

Pozanimamo se o združljivosti za našo znamko in model, ni pa nujno, da iščemo opremo prav iste znamke. Za telefon Xiaomi recimo lahko izberemo tudi združljive zaščitne izdelke drugih znamk, sami proizvajalci telefonov po navadi ponujajo le omejen nabor zaščitne opreme za svoje mobilnike.

Steklo za telefon se lahko poškoduje in potrebno bo popravilo

Pri preostalih proizvajalcih in pri trgovcih pa najdemo izredno pestro izbiro ne glede na to, za kakšno obliko zaščite se odločimo. Etuiji in torbice nam ponujajo atraktivne možnosti, ki lepo polepšajo telefon in pogosto ponujajo še dodatne funkcije. Lahko pa se odločimo za kar se da diskretne etuije, ki bodo skoraj nevidni, hkrati pa še vedno dobro zaščitijo telefon.

Možnosti je res veliko in za svoj mobilnik lahko dobro poskrbimo. A tudi v primeru, da pride do kakšnih poškodb in se steklo za telefon razbije, bomo lahko našli ustrezne storitve za popravilo.

Steklo za telefon popravljajo serviserji

Najbolje bo seveda obiskati servis. Serviserji opravljajo razne storitve, prav z zasloni se pogosto ukvarjajo. Menjava stekla je pogosta storitev, ki jo najdemo pri praktično vsakem serviserju.

Za kar najboljšo izkušnjo je pametno obiskati pooblaščeni servis za našo znamko. Za Xiaomi telefone recimo poiščemo servis za to znamko – izkaže se torej, da imajo prednost ugledne znamke, ki ponujajo tudi pri nas dobre možnosti za enostaven servis pri mnogih serviserjih.

A tudi za Xiaomi servis Slovenija ponuja dovolj možnosti, da lahko uspešno popravimo steklo za telefon.

Pooblaščeni serviserji imajo to prednost, da imajo dostop do originalnih nadomestnih delov in se dobro spoznajo prav na naprave, ki jim jih predajamo v oskrbo. Pričakujemo izvrstne rešitve, s katerimi bomo povsem zadovoljni. To velja za praktično vse znamke, tudi za Xiaomi servis Slovenija ponuja prepričljivo ponudbo.

Če pa ne želimo iskati pooblaščenih serviserjev, dobimo tudi druge možnosti. Predvsem so te primerne za popravila starejših telefonov, ki niso v garanciji, ter za druga zunajgarancijska popravila. Ta ponudba je pogosto cenejša, še vedno pa dobimo kvalitetno steklo za telefon in zanesljivo popravilo, s katerim bomo povsem zadovoljni tudi pri dolgoročni uporabi.

Objave iz iste kategorije: